سفارش تبلیغ
صبا ویژن

در یادمان خواهی ماند

یکشنبه 86 خرداد 27 ساعت 6:15 عصر

به بهانه رحلت مردی بزرگ :
زندگینامه :
ولادت
آیت الله محمد فاضل موحدی لنکرانی در سال 1310 ش دیده به جهان گشود. پدر بزرگوارش از اساتید حوزه علمیه قم و از مهاجرین قفقاز بود که سال‌ها در مشهد مقدس و حوزه علمیه زنجان به تحصیل و تدریس اشتغال داشت و یک سال پس از تأسیس حوزه علمیه قم وارد این حوزه شد.
تحصیلات ابتدایی
آیت الله محمد فاضل لنکرانی پس از اتمام دوره تحصیلات ابتدایی، از ادامه تحصیل در مدارس جدید چشم پوشید و با عشق وعلاقه به جامعه طلاب علوم دینی پیوست. وی از همان آغاز طلبگی  با آیت الله سید مصطفی خمینی ـ ره ـ فرزند ارشد امام خمینی ـ ره ـ ارتباط علمی و معنوی پیدا کرد .
تحصیلات عالی
آیت الله فاضل لنکرانی در نوزده سالگی خواندن درس خارج فقه را آغاز نمود و در محضر درس آیت الله بروجردی ـ ره ـ حاضر ‌شد. آیت الله فاضل لنکرانی هر درسی را که در محضر آیت الله بروجردی ـ ره ـ مطرح می‌شد، همان روز به زبان عربی می‌نوشت. روزی که مرحوم آیت الله بروجردی ـ ره ـ در منزل پدری استاد، همان نوشته‌ها را ملاحظه کرده بودند، خطاب به پدر  فرموده بودند که هیچ فکر نمی کردم آقا محمد با این سن و سال اندک بتواند به این خوبی به  ویژگی درس‌ها آشنا باشد، مخصوصا آنها را در قالب عباراتی جالب توجه از نظر تفهیم و تفهم و آنهم به زبان عربی به رشته تحریر در آورد.
حضور در درس امام خمینی(ره)
در همان ایام بود که امام خمینی ـ ره ـ اسلامی ، تدریس یک دوره علم اصول را آغاز کردند و شیفتگان فراوانی گرد شمع وجود ایشان جمع شدند. یکی از پرشورترین شاگردان ایشان، آیت الله فاضل کنکرانی بود. وی آن روزها ضمن حضور در درس مرحوم آیت الله بروجردی، در جلسات فیض بخش امام امت ـ ره ـ شرکت می کرد و بدین‌سان یک دروه اصول کامل از مباحث الفاظ و مباحث عقلیه را در محضر امام خمینی ـ ره ـ گذراند که حدود هفت سال به طول انجامید.
همچنین امام خمینی ـ ره ـ در کنار درس اصول، یک دروه درس فقه از کتاب طهارت آغاز کردند که از همان نخستین روز، آیت الله فاضل لنکرانی در آن جلسات شرکت کرد. ایشان درس فقه امام راحل ـ ره ـ را با دقت، هوشیاری و تیزبینی خاص خود ضبط و ثبت می‌کرد. حاصل این نوشته‌ها چند جلد کتاب شد.
این‌گونه این استاد برجسته حوزه علمیه قم عمر پر ثمرش را در راه تحصیل علم و تدریس آموخته‌ها و اندوخته‌های خود گذراند و در کنار درس‌های فقه و اصول، چند سال از عمر پر ثمرش را در درس‌های فلسفه و حکمت سپری کرد. در این رشته استاد وی، مرحوم علامه طباطبائی بود که در محضر پر بارش طی سال‌ها، قسمتی از مباحث منظومه سبزواری و سپس کتاب اسفار ملاصدرای شیرازی را تعلیم گرفت.البته در کنار همه اینها در مباحث دیگری چون بحث های مسائل عقیدتی و نیز مباحثی از درس اخلاق شرکت می‌کرد و از استادان دیگری هم به طور پراکنده بهره گیری و کسب فیض می نمود .
اجتهاد
وی با توجه به هوش سرشار و کم نظیری که داشت به سرعت به درجه اجتهاد رسید. پس از آن همه تحصیل علوم و معارف اسلامی، بویژه پس از یازده سال تعلیم پیوسته در محضر آیت الله بروجردی و نه سال شرکت عاشقانه در محضر دانشمند آفرین و مکتب انسان‌ساز درس‌های امام خمینی ـ ره ـ ، وقتی هنوز جوانی سی ساله بود دیگر به تقلید نیاز نداشت.
مبارزه سیاسی
آیت الله فاضل لنکرانی در کنار این فعالیت‌های علمی، در مبارزات سیاسی نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی ـ ره ـ شرکت فعال داشت و به عنوان عضو برجسته جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، بارها دستگیر شد و در زندان رژیم سفاک پهلوی شکنجه و سرانجام به بندر لنگه و مناطق کویری یزد تبعید شد.
سوابق تدریس
وی در نخستین سال‌های جوانی خود، همواره تحصیل و تدریس را به موازات یکدیگر انجام‌ می‌داد.‌ و بیش از بیست سال به تدریس خارج اشتغال داشت .  گروه کثیری بالغ بر هفتصد نفر از فضلا که غالبا مردانی عالم، آگاه و دارای تحقیقات و تألیفات هستند به نوبه خود به تدریس عده زیادی اشتغال دارند، در جلسات درس خارج ایشان شرکت می کردند و از چشمه جوشان علوم و فضائل وی سیراب می‌شدند.
تألیفات‌
نهایة التقریر فى مباحث الصلوة(در مقدمات)؛
نهایة التقریر فى مباحث الصلوة(الجزء الاو)؛
نهایة التقریر فى مباحث الصلوة(الجزء الثانى)؛
تفصیل الشریعه فى شرح کتاب تحریر الوسیله (کتاب الاجتهاد)؛
تفصیل الشریعه فى شرح کتاب تحریر الوسیله (کتاب الطهاره و المیاه)؛.
تفصیل الشریعه فى شرح کتاب تحریرالوسیله (کتاب أحکام الوضوء و التخلّی)؛
تفصیل الشریعه فى شرح کتاب تحریر الوسیله (کتاب النجاسات)؛
تفصیل الشریعه فى شرح کتاب تحریر الوسیله، (کتاب الاجاره)؛
تفصیل الشریعه فی شرح کتاب تحریر الوسیله (کتاب الصلوة)؛
تفصیل الشریعه فی شرح کتاب تحریر الوسیله (کتاب الحدود)؛
تفصیل الشریعه فى شرح کتاب تحریر الوسیله (کتاب الحج، الجزء الثانى)؛
تفصیل الشریعه فى کتاب تحریر الوسیله (کتاب الحج، الجزء الثانى)؛
تفصیل الشریعه فى کتاب تحریر الوسیله (الکتاب الحج، الجزء الثالث)؛
تفصیل الشریعه فى کتاب تحریر الوسیله (کتاب الحج، الجزء الرابع)؛
تفصیل الشریعه فى کتاب تحریر الوسیله (کتاب الحج، الجزء الخامس)؛
تفصیل الشریعه فى کتاب تحریر الوسیله (کتاب الطلاق و المیراث)؛
تفصیل ااشریعه فى کتاب تحریر الوسیله (کتاب النکاح)؛
تفصیل الشریعه فى کتاب تحریر الوسیله (کتاب القضاء و الشهادات)؛
احکام الحج؛
تبیان الاصول؛
الاحکام الواضحه؛
رساله توضیح المسائل؛
الحواشى على العروة الوثقى ؛
حاشیه بر کتاب طهارة مصباح الفقیه مرحوم محقق همدانى؛
مناسک حج؛
مدخل التفسیر؛
چهره هاى درخشان در آیه تطهیر؛
ائمه اطهار یا پاسداران وحى در قرآن کریم.
ارتحال
سرانجام آیت الله فاضل لنکرانی پس از سال‌ها تلاش علمی و سیاسی و مرجعیت شیعیان، 26 خرداد آستانه ایام فاطمیه به ملکوت اعلا پیوست

منبع:حقیقت بهائیت


نوشته شده توسط : کوثر ملاتبار

نظرات دیگران [ نظر]



لیست کل یادداشت های این وبلاگ

مراسم چهلمین روز درگذشت آیت‌الله فاضل لنکرانی
[عناوین آرشیوشده]